drjazzband

 

 

drjazzduo

 

 

drjazzsolo

Dr. Jazz Band

 

drjazzbandAz együttes Jazzpress néven, 2001-ben alakult. A tagok véletlenszerűen találtak egymásra, a jazz szeretete hozott össze minket. Kezdettől fogva instrumentális zenét játszottunk, bár néhány koncerten énekesnővel kiegészülve is felléptünk.

Az együttes tagjai ekkor Fogarasi Botond (basszusgitár), Tóth Imre (dob), Bálint Gergő (szaxofon), Sóvári Tamás (trombita) és dr Tóth Gábor (zongora, zenekarvezető) voltak. Megalakulásunk után nem sokkal jelentkeztünk egy jazz tehetségkutató versenyre, ahol első díjat nyertünk. Nagyon örültünk, de még jobban estek a zsűrielnök, Pege Aladár elismerő szavai. Egyre inkább megerősödött bennünk az az érzés, hogy jó úton járunk.

Az utak azonban sokszor szétágaznak, más irányba visznek, így az együttes életében is személyi változások történtek, több poszton is cserélődtek a tagok - ez a jazz világában nem szokatlan jelenség.

Azonban az alapvető zenei irányzat, amit játszottunk, nem változott: swing, blues, funky, balladák, latin, bossa nova. Időközben sok saját szám is született, koncerteken ezeket is játsszuk.

A zenekar neve időközben megváltozott, s mivel a zenekarvezető neve előtt dr szerepel, ezért kézenfekvőnek tűnt a Dr. Jazz Band.

A Dr. Jazz Band egy lappangó zenekar, ami búvópatakként eltűnik, majd különböző fesztiválokon, rendezvényeken, klubokban felszínre tör.


Tóth Gábor - zongora
Gáspár Gyula / Kiss G László - basszusgitár
Bágyi Balázs / Blaskó György - dob
Cseh László / Mits Márton - szaxofon
Dobai István - gitár

 

 

 

 

 

 

Dr. Jazz Band YouTube

youtube